עדשים הוא לא רק מאכל או המרכיב במנות צמחוניות רבות, מדובר בקטניות עשירות מאוד בחלבון, שאבות אבותיינו עוד בזמני קדם השתמשו בהם למזון. מי לא זוכר את נזיד העדשים המקראי? הנזיד הזה עדיין מאוד פופולרי במטבח היהודי, וכך גם קציצות עדשים, שאת מתכונן אשמח לחלוק אתכם כאן.
מרכיבים ל-30 קציצות:
1/2 1 כוסות עדשים כתומות, (יש להשרות קרים למשך 4 שעות לפחות)
1 כוס קינואה אדומה
1/2 בצל סגול קצוץ
4-5 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
1-2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הקינואה במעט בשמן, ומוסיפים מלח ו-2 כוסות מים רותחים. מבשלים מעל להבה נמוכה כ-20 דקות עד שכל המים נספגים(אל תשכחו לכסות את הסיר).
2. מסננים את העדשים שהשרנו מראש, מוסיפים הבצל, השום, הפטרוזיליה, הצ'ילי והשמן, מלח ובפלפל וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה.
3. מעבירים את התערובת ממעבד המזון לקערה, מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים. אם צריך, אז מתקנים תיבול (אל תפחדו לתבל, אחרת תקבלו קציצות אנמיות ללא טעם וריח).
4. יוצרים מהתערובת שקיבלתם קציצות ומטגנים על מחבת עם שמן עד להשחמה.
אפשר להגיש את הקציצות עם חרדל, חזרת, מיונז, רטבי שמנת וכו'
פוליסמן אולגה